PL STATISTIKA – 1. KOLO: Znate li kada je Vejn Runi poslednji put postigao gol za Everton?

Vejn Runi je na otvaranju Premijer lige u subotu prvi put posle 13 godina bio u startnoj postavi Evertona. Legenda Karamela vratio se u klub koji ga je lansirao među zvezde i već na samom početku pokazao da će itekako moći da pomogne saigračima. Postigao je pobedonosni gol protiv Stouka (1:0), donevši svom timu prva tri boda u sezoni u kojoj se od Evertona očekuje puno.

Interesantno, Runi je poslednji put pre tog pogotka protiv Stouka postigao gol za Everton pre tačno 4869 dana, što je nešto više od 13 godina! Omaleni fudbaler je tako postavio rekord kada je u pitanju period između postizanja dva pogotka za isti tim. Doduše, bile su neke specifične okolnosti, kao što je činjenica da nije ni bio u klubu, ali rekord i dalje stoji.

Pogledajte pogodak Vejna Runija protiv Stouka:

https://www.youtube.com/watch?v=7iAJVJaecmE

Evo još nekih zanimljivih statističkih podataka vezanih za prvo kolo Premijer lige:

Druga sezona je Murinjova sezona

Opšte je poznato da Žoze Murinjo najviše uspeha sa timovima koje vodi ima u drugoj sezoni mandata. Koju god ekipu da je vodio, Portugalac je u drugoj sezoni osvajao trofej namenjen najboljem u nacionalnoj ligi!

Pitanje je da li će se isto desiti i sa Mančester Junajtedom, ali ako se po jutru dan poznaje, Murinjo može ozbiljno da razmišlja o još jednom peharu za svoju vitrinu. Crveni đavoli su savladali Vest Hem 4:0, što je njegova najubedljivija pobeda na klupi Junajteda do sada.

Pojačanja su se isplatila

Manchester United’s Belgian striker Romelu Lukaku celebrates scoring his team’s second goal during the English Premier League football match between Manchester United and West Ham United at Old Trafford in Manchester, north west England, on August 13, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or ‘live’ services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / (Photo credit should read OLI SCARFF/AFP/Getty Images)

Ako je sudeći po postignutim golovima, većina onih zvučnih imena već je počela da se isplaćuje klubovima koji su ih kupili. Romelu Lukaku postigao je dva gola za Junajted, ušavši tako u probrano društvo igrača koji su postigli dva gola za Crvene đavole na svom debiju. Pored njega, to su uspeli samo Rud Van Nistelroj, Džejms Vilson i Markus Rašford.

Aleksandre Lakazet postigao je pogodak već posle dva minuta igranja za Arsenal, dok je Salah upisao gol i asistenciju za Liverpul u remiju protiv Votforda (3:3). Isti učinak imao je i Alvaro Morata u porazu Čelzija od Barnlija (2:3).

Hadersfild je uspešniji klub od Totenhema

Ekipa Hadersfild Tauna svoje najslavnije dane imala je još u prošlom veku, ali su tokom vikenda podsetili na dane stare slave. Oni su proveli jedan dan na čelu Premijer lige jer su bili prvi posle subotnjih ečeva, pa tako u pozitivnom duhu čekaju nastavak sezone. Pored toga, taj dan proveden na vrhu znači da su duže bili prvoplasirani u Premijer ligi nego Totenhem u poslednje tri godine, što je podatak kojima se Pevci baš i ne mogu ponositi, s obzirom na to da su konstantno u vrhu.

Šampion poražen dva puta zaredom posle 50 godina

Prvi put posle skoro pet decenija, tačnije od 1968. godine, desilo se da je šampion Engleske dva puta zaredom izgubio u prvom kolu naredne sezone. Lester je poražen na otvaranju prošle godine, a ove je Čelzi kapitulirao na domaćem terenu pred Barnlijem. Inače, ovo je prvi put od formiranja Premijer lige da se ovako nešto desilo.

 

 

TEKST REKLAMA 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*