SERIJA A: Torino ‘iščupao’ bod protiv Milana, Ljajić tragičar! (VIDEO)

Fudbaleri Torina i Milana odigrali su jedan izuztno zanimljiv meč, u kome je svakom pripalo po poluvreme za konačnih 2:2. Lajiić propustio šansu da se proslavi, igrao i Saša Lukić.

Prvi deo meča u potpunosti je pripao ekipi Siniše Mihajlovića, koja je već u prvih 45 minuta mogla da reši pitanje pobednika.

Prvih 20 minuta meča proteklo je bez većih uzbuđenja, da bi zatim usledio stampedo „bikova“, koji su u 21. minutu poveli preko Adnree Belotija.

Pogotku je prethodila lepa akcija Falkea i Ljajića, koji je želeo da uputi šut ka golu, ali se ispostavilo da je njegov pokušaj udarca, sa ivice kaznenog prostora, poslužio kao odlična asistencija za najboljeg strelca ekipe.

Nastavio je Torino da pritiska uzdrmanog rivala i već četiri minuta kasnije, uspeva da duplira svoje vođstvo preko Benasija, koji se najbolje snašao u guzvi koja je nastala u šesnaestercu Milana.

Utakmica je mogla da bude rešena već u 31. minutu, kada je Taljavento dosudio najstrožu kaznu za domaćina nakon što je u kaznenom prostoru oboren Beloti. Međutim Đanluiđi Donaruma je pročitao pokušaj Adema Ljajića, da plasira loptu po sredini gola i tako sačuvao svoj tim u igri.

Drugo poluvreme donelo je dijametralno suprotnu sliku na terenu, u kojoj je Milan vodio glavnu reč.

„Rosoneri“ su drugi deo započeli na idealan način, ranim pogotkom Andree Bertolaćija, koji je u 55. nekako uspeo da ugura loptu iza gol linije i vrati svoj tim u igru.

Svega minut kasnije viđen je novi pogodak u mreži Milana, ali on je ipak opravdano poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao Marko Benasi.

Samo pet minuta nakon što su smanjili rezultat gosti su uspeli da dođu i do izjedačenja i to sa bele tačke, preko Karlosa Bake. Samo koji minut kasnije, Paleta je posle kornera mogao da donese potpuni preokret svom timu, ali je Džo Hart dobro reagovao, zustavivši opasan udarac glavom štopera Milana.

Do kraja meča igralo se potpuno otvoreno, Mihajlović je krenuo na sve ili ništa, bacivši u vatru svoje najnovije pojačanje, Argentinca Iturbea i mladog srpskog reprezentativca Sašu Lukića.

Pokušavali su i jedni i drugi da u finišu dođu do tog pogotka, koji bi značio i trijumf na ovom meču ali promene rezultata ipak nije bilo.

Do kraja je Milan ostao i sa igračem manje na terenu, jer je u 89. minutu drugi žuti karton zaradio Alesio Romanjoli.

TEKST REKLAMA 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*