AUS OPEN – DAN 1: Srbi maksimalni, Jelena i Viktor kroz maratone do pobeda

Ljubitelji tenisa mogu da budu radosni, konačno je počeo prvi Gren Slem turnir u 2017. godini.

Prvog dana prvog Gren Slema u sezoni, Otvorenog prvenstva Australije, stare slike u Melburnu. Vrućina je pravila velike probleme,ne toliko organizatorima, koliko igračima i igračicama, koji su bili čak primorani i da odustanu od takmičenja usled toplotnih udara.

Nama najbitnije jeste da su srpski takmičari uspešno prebrodili te krize i pobedama se plasirali u narednu rundu.

Jelena Janković je u ženskom delu turnira savladala Lauru Zigemund posle tri vrlo teška seta: 2:1 – 6:1, 1:6, 6:4. Meč je trajao više od dva sata i bitno je videti kako će to uticati na dalji tok turnira za srpsku predstavnicu.

U narednom kolu Jelenu čeka još jedna nemačka teniserka Julija Gerges.

I Viktor troicki je igrao ‘maraton’. I on je na terenu proveo skoro tri časa i odigrao pet setova protiv Damira Džumhura. Na kraju je slavio trijumf rezultatom 3:2 -6:4, 6:4, 2:6, 2:6, 6:3.

Odlično je Troicki otvorio meč sa 2:0 u setovima, ali ga nije priveo kraju na vreme, pošto je dozvolio rivalu da se potpuno vrati u meč sa dva vezana seta, te je ‘taj-brejk’ set odlučio pobednika.

Tu se bolje snašao Troicki i plasirao se u drugu rundu, gde će se sastati sa boljim iz duela koji je u toku Dakvort – Lorenci.

Isto je učinio i Dušan Lajović, ali znatno lakše, pošto je njegov meč protiv Stefana Robera trajao tri seta.

Tri puta po 6:3 bilo je dovoljno Lajoviću da se plasira u drugu rundu, gde čeka pobednika duela Žo-Vilfrid Conga i Tijago Monteiro iz Brazila, a to će biti najverovatnije favorizovani Francuz.

TEKST REKLAMA 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*