FALILO SREĆE: Naši vaterpolisti bez polufinala na Evropa Kupu

Vaterpolisti Srbije izgubili su danas od Španije sa 12:13 (4:5, 1:3, 4:3, 3:2) u četvrtfinalnoj utakmici Evropa kupa u Zagrebu.

U selekciji Srbije istakao se Dušan Mandić sa tri gola, dok su po dva postigli Duško Pijetlović, Filip Filipović, Andrija Prlainović i Viktor Rašović.

Španiju je do trijumfa predvodio Alberto Munaris sa pet golova.
Osim dva gola Pijetlovića sa igračem više u prvih 80 sekundi srpski napad se prilično mučio. Rival je delovao daleko angažovanije, u boljem ritmu. Već u prvoj četvrtini vodili su 4:2, 5:3, da bi Mandić u finišu smanjio na gol minusa.

Drugih osam minuta donelo je istu situaciju u bazenu Mladosti na Savi, da bi posle četiri gola zaostatka u trećoj deonici, srpski tim zaigrao nešto bolje, pošto je preko Rašovića i Filipovića u kratkom periodu smanjili na 10:8.

Posle toga je Srbija dobila igrača više, a nakon tajm-auta Dejana Savića španski golman je zaustavio udarac Pijetlovića. U kontri srpski centar napravio je peterac, treću lični i Španija je ponovo imala 11:8. Filipović je 22 sekundi pre poslednjeg odmora smanjio na 9:11.

Srbija je u poslednjoj deonici na 140 sekundi pre kraja imala tri gola zaostatka, ali su pogodili Prlainović i Mandić za gol zaostatka.

U poslednjem minutu Srbija je dvaputa imala šansu da dodje do izjednačenja, ali Prlainović nekoliko puta nije imao sreće.

Izvor: Beta

TEKST REKLAMA 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*