ATP SINSINATI – PET STVARI KOJE O NJEMU MORATE ZNATI

Uzbuđenjima u svetu tenisa nikad kraja. Nakon Mastersa u Montrealu oči celog sveta kada je reč o „belom sportu“ biće usmerene ka Sinsinatiju gde je na programu novi turnir iz Masters 1000 serije, a posebnu draž ove godine daje borba za prvo mesto na svetskoj rang listi. Pored osvrta na borbu za svetski vrh u nastavku teksta donosimo vam još neke zanimljivosti vezane za predstojeći turnir.

1) MOŽE LI RAFA U VELIKOM STILU DO PRVOG MESTA?

S obzirom na to da se Rodžer Federer u poslednjem trenutku povukao sa turnira u Sinsinatiju, Rafael Nadal biće od naredne nedelje svetski igrač broj jedan. Špancu to nije pošlo za rukom na Vimbldonu i u Montrealu kada mu je u oba slučaja bilo potrebno da se domogne polufinala, a sada se postavlja pitanje može li Španac da u velikom stilu titulom stigne do vrha svetske rang liste.

2) KLINCI U NALETU

Treći nosilac Austrijanac Dominik Tim od Rolan Garosa ne može se pohvaliti sjajnim rezultatima jer ima učinak od pet pobeda i isto toliko poraza, ali bi na ovom turniru mogao napraviti novi pozitivan rezultat u sezoni. Za razliku od Tima, nova zvezda na teniskom nebu je Nemac Aleksandar Zverev koji će u Sinsinatiju jurišati na treći Masters trofej ove sezone. Pitanje je samo koliko se ovaj mladić emotivno ispraznio posle pobede u finalu Montreala, ali ukoliko odigra na svom nivou svakako će biti glavna pretnja da pomrsi račune Federeru i Nadalu. Zverev je inače prvi teniser koji se kvalifikovao za završni turnir buduće generacije tenisera koji će u novembru biti održan u Milanu, a kako stvari trenutno stoje gledaćemo ga i na završnom turniru osmorice najboljih u Londonu pošto se na toj listi trenutno nalazi na trećoj poziciji.

3)  AMERIČKA INVAZIJA

Normalno je da zemlja domaćin ima najviše predstavnika u glavnom žrebu. Ovoga puta domaća publika navijaće za čak 12 igrača, a najveće šanse da ostvare dobar rezultat imaju: Džek Sok (13. nosilac), Džon Izner (14.) i Sem Kveri (15.).

4) POVRATAK TIPSAREVIĆA

Posle tri godine na turniru u Sinsinatiju gledaćemo Janka Tipsarevića. Srpski teniser je u glavni žreb upao kao laki luzer posle povlačenja Keija Nišikorija. Bivši osmi igrač sveta automatski se samim tim plasirao u drugo kolo, gde će mu protivnik biti pobednik meča Stiv Džonson – David Ferer. Sigurno je da će ovo biti još jedan veliki korak ka Jankovom povratku među 50 najboljih na svetu, a uz inspiraciju koja njemu nikada nije nedostajala i uz malo sportske sreće na samom terenu, Janko bi u Sinsinatiju mogao možda da dogura čak i do četvrtfinala gde bi mu rival bio Dominik Tim.

5) MLADOST I ISKUSTVO U JEDNOM PAKETU

I na samom kraju najave Sinsinatija ostavili smo jednu zanimljivost vezanu sa takmičenje u dublu. Naime po prvi put u karijeri igraće preiskusni Indijac Leander Paes (44 godine) i mlada zvezda Aleksandar Zverev. Kako će na terenu izgledati spoj mladosti i iskustva videćemo već u prvom kolu kada će Paes i Zverev imati težak zadatak da eliminišu izuzetnu Špansku kombinaciju Felisijano Lopez – Mark Lopez.

TEKST REKLAMA 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*