Novak Đoković u osmini finala Indijan Velsa (FOTO)

Novak Đoković savladao je Huana Martina del Potra u trećem kolu prvog Mastersa sezone u Indijan Velsu 2:1 (7:5, 4:6, 6:1) posle 2 sata i 16 minuta igre. Đokovića u narednoj rundi čeka duel protiv Australijanca Nika Kirjosa, koji je u dva seta pobedio Nemca Aleksandra Zvereva.

TOK MEČA

Prvi set:

Del Potro je iskoristio brejk šansu i poveo već na otvaranju meča. U šestom gemu Đoković je vratio brejk za izjednačenje, a zatim ga i potvrdio za prednost od 4:3. Novak je ključni brejk za osvajanje prvog seta napravio u 12. gemu  i na taj način rešio prvi deo igre sa 7:5.

Drugi set:

Del Potro kao na startu meča pravi brejk već u uvodnom gemu. Novak u četvrtom gemu pokušava da uzvrati, ali neuspeva što Argentinac koristi u narednom gemu i pravi novi brejk za prednost od 4:1. Novak vraća jedan brejk bez izgubljenog poena i smanjuje na 4:2. Sjani Đoković dobija još jedan gem sa nulom i smanjuje na 4:3. Do kraja ovog dela igre nije bilo brejkova, tako da je Argentinac posle nešto više od 50 minuta igre uspeo da izjednači rezultat u setovima na 1:1, dobivši drugi rezultatom 6:4.

Treći set:

Đoković igra sigurnije od svog rivala na startu odlučujućeg seta i vodi sa 2:1 u gemovima. Srpski teniski velemajstor prvi stiže do brejka u četvrtom gemu, a zatim ga sigurnom igrom u narednom i potvrđuje za prednost od 4:1. Novim brejkom u šestom gemu, Đoković stiže na korak od pobede. Briljantnom igrom Novak Đoković osvaja treći set sa ubedljivih 6:1 i overava plasman u osminu finala Indijan Velsa.

TEKST REKLAMA 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*