Aleksandar Vučić primio predstavnike Svetske i Evropske atletske federacije (FOTO)

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primili su predstavnike Svetske i Evropske atletske federacije. 

Sastanku su prisustvovali i predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou, prvi potpredsednik Svetske atletske federacije Sergej Bubka, predsednik Evropske atletske federacije Sven Arne Hansen, prvi potpredsednik Evropske atletske federacije i predsednik Asocijacije balkanskih atletskih federacija Dobromir Karamarinov, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

Premijer Vučić izrazio je zadovoljstvo što je Srbija prvi put nakon šest decenija domaćin međunarodnog atletskog takmičenja i naglasio da ovakvim sportskim događajima želimo da privučemo ne samo brojne takmičare, nego i veliki broj turista koji bi tim povodom posetili našu zemlju. 

„Želimo da organizujemo još više međunarodnih takmičenja, da unapredimo sportsku infrastrukturu u zemlji, povećamo kapacitete, obezbedimo mnogo bolje uslove od drugih i tako postanemo lider u regionu za pripreme sportista“, istakao je premijer Vučić.

Na sastanku se razgovaralo i o organizaciji dvoranskog svetskog prvenstava u atletici 2020. i evropskog atletskog prvenstva na otvorenom 2024. godine, kao i o izgradnji atletskog stadiona za to evropsko prvenstvo. 

Predstavnici atletske federacije pohvalili su organizaciju ovog takmičenja, kao i veoma modernu dvoranu. Istakli su da nijedna vlada do sada nije toliko uradila za promociju atletike i sporta, kao Vlada Srbije, i dodali da je u prethodne tri godine izgrađeno deset atletskih staza i dve zatvorene hale.

TEKST REKLAMA 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*