IZ DETALJA U DETALJ: Srbija vodi 2:0 posle prvog dana!

FOTO: www.sportnadlanu.com

Teniska reprezentacija Srbije vodi sa 2:0 posle prvog dana duela prvog kola Svetske grupe Dejvis Kupa protiv Rusije. Viktor Troicki savladao je Karena Hačanova 3:2 u setovima, dok je Novaku Đokoviću meč predao Danil Medvedev posle 2:1 u setovima za našeg tenisera.

22:34 Videlo se da Medvedev ima problema tokom trećeg seta, koji je glatko izgubio 1:6. U jednom trenutku je pao na zemlju zbog bolova od grčeva, a publika ga je podržala aplauzom.

Na kraju, pri rezultatu 1:0 za Đokovića u četvrtom setu, Medvedev je predao meč.

21:55 Iako je i drugi set započeo zaostatkom 0:3, najbolji srpski teniser uspeo je da preokrene rezultat u svoju korist i slavi u ovom periodu sa 6:4

21:00 Novak Đoković izgubio je prvi set 3:6. Rezultat se kretao prilično neuobičajeno, viđeno je mnogo brejkova, a na kraju je mladi Rus imao više koncentracije.

20:50 Viktor Troicki bio je vidno umoran, ali raspoložen na konferenciji za medije posle meča:

‘Obojica smo igrali do poslednjeg atoma snage. Delovalo je da ima grčeve na kraju četvrtog seta, mislio sam da ću prelomiti meč početkom petog, ali smo i tu morali da igramo taj-brejk. Hačanov je sjajan teniser i divan drugar, pa sam mu zato prišao posle meča i rekao mu da ne bi bilo nezasluženo ni da je on pobedio’.

20:15 Konačno su svoj meč počeli Novak Đoković i Danil Medvedev. Hala Čair ispunjena je do poslednjeg mesta.

19:42 Četiri sata i 30 minuta trajao je duel Viktora Troickog i Karena Hačanova. Na kraju, slavio je srpski teniser 6:4, 6:7 (3), 6:3, 1:6, 7:6 (8:6). Troicki je iskoristio tek četvrtu meč loptu koju je imao.

Po završetku susreta, Troicki je preskočio mrežu i zagrlio Kačanova.

17:00 Drugi set je pokazao zbog čega i Viktor, kao i Janko, zaslužuje nadimak ‘Maratonac’. Naš teniser je na početku izgubio svoj servis, uspeo nekako da ga povrati i uvede meč u taj-brejk. Ipak, posle 80 minuta žestoke borbe, na kraju je Hačarov dobio drugi deo meča.

Utisak je da je Troicki dozvolio da mu u par navrata koncentraciju poremete dešavanja sa strane. Tako je jedan prilično važan poen izgubio iznerviran jer je predugo čekao lopticu za drugi servis. Drugi, još važniji, izgubio je na svoj servis pri rezultatu 3:3 u taj-brejku. Viktor je morao da sačeka ljude koji su ulazili na tribinu suprotno od njega, što ga je čini se omelo i brzo je izgubio taj poen koji je, na kraju, umnogome odlučio da i set pripadne Rusu.

15:42 Završen je prvi set, Troicki ga je dobio rezultatom 6:4. Evo nekih zapažanja sa lica mesta:

  • Iako tako nalaže ‘red’, odnosno pravila, uvek je lepo videti da strani sudija poštuje vaš jezik. Džejms Keotavong, kako to i dolikuje pravom profesionalcu, pravilno se služi srpskim u ovom meču
  • Nenad Zimonjić postao je selektor reprezentacije Srbije. Ipak, i dalje je u majici i šorcu, potpuno suprotno od Šamila Tarpiševa, njegovog starijeg kolege na klupi Rusije, koji se odlučio za trenerku

15:11 Navijači od samog starta pružaju veliku podršku, što pomaže Viktoru da napravi rani brejk.

14:52 Prelep prizor na severnoj tribini hale tokom intoniranja himni. Tokom himne gostiju razvijena je velika zastava Rusije, a tokom himne domaćih zastava Srbije.

14:46 Počela je ceremonija otvaranja susreta. Himne oba rivala pevaće vokalno udruženje Konstanstin iz Niša.

14:39 Za odličnu atmosferu u hali Čair pobrinuće se publika koja pristiže u velikom broju, ali i grupa momaka sa bubnjevima zadužena je da daje pravi štimung.

14:28 Džejms Keotavong, vrhunski svetski sudija, naći će se danas u ulozi arbitra.

14:19 Na velikim video bimovima pored terena vrte se snimci najboljih trenutaka Dejvis Kupa, ali i snimci Turustičke organizacije Niš, koji prikazuju lepotu ovog grada.

14:01 I Novakov rival rešio je da oproba kako ga služi udarac danas. U međuvremenu, hala se polako puni, a manje od sat vremena deli nas od početka meča Troickog i Hačanova.

13:35 Novak Đoković i Dušan Lajović trenutno se nalaze na terenu hale Čair. Đoković je verovatno želeo da još jednom oseti teren pre meča sa Danilom Medvedevim, koji je drugi na programu danas.

TEKST REKLAMA 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*